LENTE AANBIEDING! 20% KORTING OP DAISY BLOEMEN

Bohemian interieur

door Lee van Stickerkamer
20 Januari 2023

Bohemian interieur

Waarom kiezen voor de bohemian stijl? De wereld van interieurontwerp heeft zoveel stijlen waar je inspiratie uit kunt halen, en op een gegeven moment ben je waarschijnlijk gestruikeld over de heldere en cultureel geïnspireerde stijl die bohemian heet. Het wordt gekozen door veel mensen omdat het nauw verwant is aan een onconventionele manier van leven, perfect voor interieurontwerpers die buiten de gebaande paden willen denken. In de wereld van de bohemian stijl zijn er geen harde regels; het is waar aardse tinten samenkomen met rijke texturen om thuisdecoratie en een ontwerp te creëren dat laat zien wie je bent als persoon. De boho-stijl bevat elementen die een ontspannen en visueel een aantrekkelijke sfeer creëren.

 

Bohemian kleurgebruik

Als je overweegt een boho-kleurenpalet te nemen, vraag je je misschien af: "Wat voor kleuren vormen precies zo'n palet?" Laat ons uitleggen. Omdat het gebaseerd is op het bohemien geloof, dat je niet gebonden bent aan regels, is dit palet waarschijnlijk een van de luidste en meest levendige die je ooit hebt gezien. De meest voorkomende kleuren in een boho-kleurenschema zijn geel, bruin, wit, licht grijs, blauw en rood. Een combinatie van deze kleuren kan visueel te veel zijn in andere stijlen, maar binnen de boho stijl is het moeiteloos om een eenheid te creëren.

Boho-kleuren - het perfecte palet voor jou vinden? Hoewel boho erom gaat om vrij te zijn om elk kleurenschema te kiezen dat je wilt, zijn er sommige kleurencombinaties die beter samenwerken dan andere. Dit zijn 5 voorbeelden van kleurencombinaties die vaak worden gebruikt in de Boho thema.

 

De zonsondergang, is één van de mooiste dingen die we dagelijks zien, waarschijnlijk daarom worden mosterdgeel en roest oranje vaak gebruikt in kamers met een boho-stijl. Geel wordt geassocieerd met geluk en verlicht elke kamer. Oranje is een volwassen en ontspannen kleur die de levendigheid van gele tinten in balans houdt. Groene planten en leren meubels en accessoires passen goed bij dit kleurenschema. Om deze look af te maken bekijk de volgende muurstickers:

 

Romantisch boho, is niet alleen een populaire bruiloftsthema, maar ook in de interieur! Rosé goud, lavendel, warm wit, licht grijs en beige zijn de handelsmerk kleuren van de romantische boho kleurenpalet. Deze kleurenschema creëert een fantastische sfeer, bijna alsof het uit een sprookje komt.

 

Groovy boho. We zouden onszelf tekort doen als we de hippies uit de jaren 60 niet op deze lijst zouden opnemen, aangezien zij de bohemian stijl hebben ge populariseerd. De kleurencombinaties van deze palet worden het best omschreven als "groovy". Kleuren die groovy boho het beste representeren zijn lichte tinten blauw, donkere grijstinten, violet, zacht oranje nuances, alle tinten bruin en hints zwart. Sommige ontwerpers gebruiken koper- en metalen afwerkingen op lichtarmaturen en wanddecoratie om de algehele look en feel te moderniseren.

 

Scandinavisch en bohemien stijlen zijn prachtig op zich zelf, maar als je ze samenvoegt, ontstaat er iets magisch. Het is de definitie van een gezellige en down-to-earth stijl die je direct thuis laat voelen. Scandi boho is te herkennen aan witte muren, licht houten meubels en neutrale accessoires zoals witte kussens of grijze dekens. Natuurlijk licht speelt ook een belangrijke rol in deze kleurenpalet, waardoor alles een warme gloed krijgt. Om de look samen te brengen worden groene tinten geïntroduceerd in de vorm van planten verspreid door de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld ook met onze tropische bladeren muurstickers, mocht je geen groene vingers hebben. 

 

Deze kleurenschema is het meest eenvoudig van de groep. Sommige ontwerpers gebruiken het aspect van de boho-stijl dat gebaseerd is op en geïnspireerd is door de natuur als een belangrijk punt van het hele thema. Het gebruik van een breed scala aan bruinen en groenen maakt de look eenheid en maakt het bijzonder aantrekkelijk voor het oog. Grijze en oranje accenten worden ook gebruikt om een vleugje kleur en contrast toe te voegen aan het totale ontwerp.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »