Plak instructies

Heeft u geen idee hoe u een muursticker moet aanbrengen? Geen zorgen, met behulp van onze plakinstructies wordt duidelijk uitgelegd hoe u een muursticker het beste kunt bevestigen. Er zijn drie verschillende instructies welke uitleggen hoe een bepaalde sticker aangebracht dient te worden. De plakinstructie video is voornamelijk bedoelt voor grote muurstickers.

Video plakinstructie muurstickers

 

  1. Instructies voor muurstickers gemaakt van PVC
  2. Instructies voor muurstickers met applicatie folie
  3. Instructies voor muursticker bomen met applicatie folie

1. Plakinstructie stickers PVC

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!

Decoratieve muurstickers zijn een leuke maar ook goedkope manier om in een handomdraai uw muur op te vrolijken. De stickers zijn snel en eenvoudig aan te brengen, maar ook weer makkelijk te vervangen met andere muurstickers.

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u de muursticker opplakt!

Het aanbrengen van uw muursticker is snel en gemakkelijk door het volgende stappenplan te volgen!

1. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is.

2. Bepaal waar u uw stickers wilt positioneren, elk blad heeft een kleine afbeelding met een ontwerpidee dat u kunt volgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stickers op uw eigen unieke manier aan te brengen. Zo creëert u een eigen unieke muur!

3. Verwijder de sticker van het vel en plaats deze glad op de muur. Een zachte, droge doek kan worden gebruikt om eventuele luchtbellen te verwijderen.

4. Als laatste, doe een stap achteruit en bewonder uw nieuwe muur!

Aanbrengen van de stickers

Plakt op bijna iedere gladde ondergrond zoals metaal, hout, glas, karton, papier, plastic enz.  Voor het aanbrengen gewoon de achterkant verwijderen en opplakken! Plak de sticker alleen op een schone en droge ondergrond. De stickers zijn waterafstotend, maar zullen beschadigen bij het gebruik van schuurmiddelen of oplosmiddelen.

Aanbrenginstructie

Leg de sticker met de goede kant naar beneden en haal de achterkant gedeeltelijk los, zo’n 20 cm. Vouw de achterkant dubbel zodat het blootgelegde gedeelte van de achterkant van de sticker op de muur gekleefd kan worden. Bij kleine stickers kunt u de achterkant in één keer verwijderen. Pas ervoor op dat u de sticker niet dubbelvouwt of knikt. Let erop dat de plakzijde van de sticker niet in contact komt met een ander gedeelte van de achterkant van de sticker! Stickers kunnen uitrekken of scheuren als u de achterkant te snel wilt verwijderen. Druk het blootgestelde gedeelte van de sticker na het verwijderen van de achterkant op de ondergrond. Verwijder langzaam de rest van de achterkant van de sticker en druk, terwijl u dit doet, de sticker verder op de muur. Werk af door met een zachte doek zacht over de gehele sticker te wrijven, en let daarbij vooral op de randjes. Gebruik de meegeleverde rakel om te voorkomen dat luchtbubbels blijven zitten. Wrijf met de rakel een aantal keer over de sticker (steeds vanuit het midden richting de randen van de sticker).

Aanbrengen op ruwe of glanzende oppervlakten

Onze stickers kleven het best op een gladde muur met schone droge verf. Op andere oppervlakten zal het de ene keer wat beter lukken dan de andere. Wij raden het niet aan om onze muursticker op een ondergrond te plakken welke is behandeld met (extra) matte verf, vuil afstotende verf en/of een structuur heeft. Plakken van onze stickers op de hiervoor genoemde ondergronden is op eigen risico. Stickers kunnen door middel van spuitlijm extra plakkracht geven mochten de stickers niet hechten. Spuitlijm is bij diverse doe-het-zelf winkels verkrijgbaar.


2. Instructies stickers en verf sjablonen (Met transfer folie/ Applicatie folie)

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u de muursticker opplakt!

Een muursticker verfsjabloon breng je aan op dezelfde manier als muurstickers met een applicatie folie.  Na het plakken van het verfsjabloon verf je over het sjabloon. Als het verf droog is verwijder je het plaksjabloon.

Onderstaand een uitleg hoe je muurstickers met een applicatie folie aanbrengt

Een sticker bestaat uit 3 delen:
1. applicatietape ( bovenste vel waar je de sticker door kunt zien )
2. de sticker 
3. het schutvel ( onderste vel waardoor u de muursticker niet kunt zien)

LET OP!

Stickers zijn niet altijd recht uitgelijnd. Meet daarom altijd vanaf de letters en niet vanaf het uiteinde van het vel.

Om te beginnen leg je eerst de sticker op een vlakke ondergrond met de afbeelding naar boven. Wrijf met een rakel eerst eventuele luchtbellen uit het applicatie-tape. Werk van het midden naar buiten toe.

1. Bepaal de plaats van de sticker. Plak nu boven aan de zijkant plakband (schilderstape); zo kun je de definitieve positie van je sticker bepalen. Meet dus de sticker en niet het papier.

2. Wanneer de sticker goed gepositioneerd is, plak je over de hele breedte van de bovenkant schilderstape. Verwijder nu de 2 stukjes tape aan de zijkanten.

3. Pak het gehele vel omhoog en verwijder het schutvel (3) van de applicatietape en sticker. Doe dit voorzichtig zodat de sticker goed aan de applicatietape (1) blijft plakken.

4. Nu het schutvel verwijderd is, breng je de applicatietape met sticker weer naar beneden. Pak deze vast aan de onderkant en hou deze ligt strakgetrokken een paar cm van de ondergrond.

5. Wrijf de sticker geleidelijk horizontaal naar beneden op de ondergrond. Gebruik hiervoor je rakel, hand of doek.

6. Wrijf met de rakel alles nog goed na en trek na 10 minuten voorzichtige applicatietape van de ondergrond. 

Wacht ongeveer 10 minuten met het wegtrekken van het applicatietape. De sticker heeft dan even de tijd om goed te hechten.

Tip voor het afhalen van het applicatietape.

Op ondergronden die wat minder hechten is het afhalen van het applicatietape wat moeilijker. De sticker wil dan wel eens aan het applicatietape blijven zitten. Zie onderstaande afbeeldingen hoe dit het beste te doen. Trek de sticker in een scherpe hoek van ongeveer 180 graden naar beneden. Trek de sticker niet in een hoek van 90 graden naar u toe omdat de sticker andere meegetrokken wordt en niet hecht op de muur.


 


3. Instructies grote muursticker bomen (Met transfer folie/ Applicatie folie)

!!Plak (grote) stickers NIET direct boven baby ledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!!

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u een muursticker opplakt! Onze stickers plakken niet op een ondergrond met structuur en/of metallic verf. Let op dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is.

Onderstaand een voorbeeld hoe je muursticker bomen die geleverd zijn met applicatie folie aangebracht dient te worden.

- Een sticker bestaat uit 3 delen:
1. applicatietape ( bovenste vel waar je de sticker door kunt zien )
2. de sticker
3. het schutvel ( onderste vel met de ruitjes )

Om te beginnen knipt u eerst alle onderdelen los, en legt u alle onderdelen als een puzzel op de grond zodat u de vorm van de boom ziet en alle delen op de juiste plaatst legt.

Zorg ervoor dat u het overtollig materiaal van een onderdeel wegknipt, zo dicht mogelijk tegen de sticker aan op het punt waar het onderdeel tegen een ander onderdeel geplakt wordt. Dit zal ervoor zorgen dat de sticker accuraat geplakt wordt zonder gaten tussen de onderdelen.

Hint: overlap de onderdelen van de boomstam met ongeveer 1-2 mm, zodat u het minst kans heeft op gaten. Dit is nodig omdat vinyl materiaal krimpt en uitzet bij veranderende temperaturen.

Bepaal de plaats van de sticker op de muur. Begin eerst met de stam zodat de overige onderdelen makkelijk aansluiten.
- Wanneer een onderdeel van de boom goed gepositioneerd is, plak je deze aan de zijkanten in het midden en de bovenkant van een onderdeel vast met schilderstape (1).

- Omdat het misschien een aantal weken geleden is dat de sticker is geproduceerd is de hechting van de applicatietape met de sticker verminderd. Als u tijdens het wegtrekken van de applicatie laag ziet dat de sticker op het schutvel (onderste laag) blijft zitten, wrijf dan goed met een rakel/plastic kaart over  de applicatietape (bovenste laag) (2).

Verwijder de kleine stukjes schilderstape die ervoor zorgen dat de bovenkant van een onderdeel niet naar beneden valt. Pulk de applicatie folie (met de sticker nog aan de applicatietape vast) van het schutvel. Zorg ervoor de het loshangende stuk niet kreukelt of beschadigd raakt (3).

Knip het schut vel eraf. Deze heeft u niet meer nodig. Zorg ervoor dat dat de muur ontdaan is van viezigheid, korreltjes en stofjes (4).

Zorg ervoor dat u deze stap niet te snel en met geduld uitvoert. Druk de sticker op de muur van beneden naar boven, gebruik hiervoor een rakel of uw handen (5).

Verwijder de rest van de stukjes tape die het onderdeel nog vasthouden. Til het stuk op waar het schutvel nog aan vast zit. Verwijder het schutvel en druk tegelijk de sticker vast van boven naar beneden (6). Wanneer het schutvel volledig eraf is drukt u de sticker goed vast door goed te wrijven over de applicatie tape.

Op dit moment is de sticker bevestigd op de muur, alleen zit er nog de applicatie tape overheen. Om de applicatietape er op de juist manier af te halen zonder dat de sticker meegetrokken wordt dient u de applicatie tape met een hoek van 180 graden (zo dicht mogelijk tegen de muur aan) rustig te verwijderen (7). Mocht de sticker toch mee getrokken worden duw de dan nogmaals goed vast tegen de muur met uw vingen of rakel.

Voor de kleine onderdelen is het niet nodig om schilderstape te gebruiken (8).