Navigatie

Plakinstructie stickers zonder transferfilm (PVC)

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!

Decoratieve muurstickers zijn een leuke maar ook goedkope manier om in een handomdraai uw muur op te vrolijken. De stickers zijn snel en eenvoudig aan te brengen, maar ook weer makkelijk te vervangen met andere muurstickers.

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u de muursticker opplakt!

Het aanbrengen van uw muursticker is snel en gemakkelijk door het volgende stappenplan te volgen!

1. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is.

2. Bepaal waar u uw stickers wilt positioneren, elk blad heeft een kleine afbeelding met een ontwerpidee dat u kunt volgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stickers op uw eigen unieke manier aan te brengen. Zo creëert u een eigen unieke muur!

3. Verwijder de sticker van het vel en plaats deze glad op de muur. Een zachte, droge doek kan worden gebruikt om eventuele luchtbellen te verwijderen.

4. Als laatste, doe een stap achteruit en bewonder uw nieuwe muur!

 

Aanbrengen van de stickers

Plakt op bijna iedere gladde ondergrond zoals metaal, hout, glas, karton, papier, plastic enz.  Voor het aanbrengen gewoon de achterkant verwijderen en opplakken! Plak de sticker alleen op een schone en droge ondergrond. De stickers zijn waterafstotend, maar zullen beschadigen bij het gebruik van schuurmiddelen of oplosmiddelen.

Aanbrenginstructie

Leg de sticker met de goede kant naar beneden en haal de achterkant gedeeltelijk los, zo’n 20 cm. Vouw de achterkant dubbel zodat het blootgelegde gedeelte van de achterkant van de sticker op de muur gekleefd kan worden. Bij kleine stickers kunt u de achterkant in één keer verwijderen. Pas ervoor op dat u de sticker niet dubbelvouwt of knikt. Let erop dat de plakzijde van de sticker niet in contact komt met een ander gedeelte van de achterkant van de sticker! Stickers kunnen uitrekken of scheuren als u de achterkant te snel wilt verwijderen. Druk het blootgestelde gedeelte van de sticker na het verwijderen van de achterkant op de ondergrond. Verwijder langzaam de rest van de achterkant van de sticker en druk, terwijl u dit doet, de sticker verder op de muur. Werk af door met een zachte doek zacht over de gehele sticker te wrijven, en let daarbij vooral op de randjes. Gebruik de meegeleverde rakel om te voorkomen dat luchtbubbels blijven zitten. Wrijf met de rakel een aantal keer over de sticker (steeds vanuit het midden richting de randen van de sticker).

Aanbrengen op ruwe of glanzende oppervlakten

De stickers kleven het best op een gladde muur met schone droge matte verf. Op andere oppervlakten zal het de ene keer wat beter lukken dan de andere. Als u uw sticker binnenkrijgt probeer dan eerst een kleine sticker. Als deze niet goed plakt is er een product dat u kunt gebruiken om de lijmkracht te vergroten. Met spuitlijm zorgt voor een betere hechting. U kunt het bij diverse doe-het-zelf winkels kopen.

 

 

Instructies stickers en verf sjablonen (Met transfer folie/ Applicatie folie)

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u de muursticker opplakt!

Verfsjablonen zijn plaksjablonen die je op dezelfde manier plakt als stickers. Na het plakken van het verfsjabloon verf je over het sjabloon. Als het verf droog is verwijder je het plaksjabloon.

Onderstaand een voorbeeld hoe je stickers en plak-verf sjablonen plakt.


- Een sticker bestaat uit 3 delen:
1. applicatietape ( bovenste vel waar je de sticker door kunt zien )
2. de sticker
3. het schutvel ( onderste vel met de ruitjes )

 

LET OP!

Stickers zijn niet altijd recht uitgelijnd. Meet daarom altijd vanaf de letters en niet vanaf het uiteinde van het vel.

Om te beginnen leg je eerst de sticker op een vlakke ondergrond met de afbeelding naar boven. Wrijf met een rakel eerst eventuele luchtbellen uit het applicatie-tape. Werk van het midden naar buiten.

1. Bepaal de plaats van de sticker. Plak nu boven aan de zijkant plakband (schilderstape); zo kun je de definitieve positie van je sticker bepalen. Meet dus de sticker en niet het papier.

2. Wanneer de sticker goed gepositioneerd is, plak je over de hele breedte van de bovenkant schilderstape. Verwijder nu de 2 stukjes tape aan de zijkanten.

3. Pak het gehele vel omhoog en verwijder het schutvel (3) van de applicatietape en sticker. Doe dit voorzichtig zodat de sticker goed aan de applicatietape (1) blijft plakken.

4. Nu het schutvel verwijderd is, breng je de applicatietape met sticker weer naar beneden. Pak deze vast aan de onderkant en hou deze ligt strakgetrokken een paar cm van de ondergrond.

5. Wrijf de sticker geleidelijk horizontaal naar beneden op de ondergrond. Gebruik hiervoor je rakel, hand of doek.

6. Wrijf met de rakel alles nog goed na en trek na 10 minuten voorzichtige applicatietape van de ondergrond. 

Wacht ongeveer 10 minuten met het wegtrekken van het applicatietape. De sticker heeft dan even de tijd om goed te hechten.

 

Tip voor het afhalen van het applicatietape.

Op ondergronden die wat minder hechten is het afhalen van het applicatietape wat moeilijker. De sticker wil dan wel eens aan het applicatietape blijven zitten. Zie onderstaande afbeeldingen hoe dit het beste te doen.


Haal de tape er heel voorzichtig af en doe dit vlak op de muur als afbeelding.
Help de sticker in het begin even op de muur te houden, de rest zal vanzelf blijven zitten.

© 2014 - 2017 stickerkamer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel