Plakinstructie grote muursticker boom

!!Plak (grote) stickers NIET direct boven baby ledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!!

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u een muursticker opplakt! Onze stickers plakken niet op een ondergrond met structuur en/of metallic verf. Let op dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is.

Onderstaand een voorbeeld hoe je muursticker bomen die geleverd zijn met applicatie folie aangebracht dient te worden.

- Een sticker bestaat uit 3 delen:
1. applicatietape ( bovenste vel waar je de sticker door kunt zien )
2. de sticker
3. het schutvel ( onderste vel met de ruitjes )

Om te beginnen knipt u eerst alle onderdelen los, en legt u alle onderdelen als een puzzel op de grond zodat u de vorm van de boom ziet en alle delen op de juiste plaatst legt.

Zorg ervoor dat u het overtollig materiaal van een onderdeel wegknipt, zo dicht mogelijk tegen de sticker aan op het punt waar het onderdeel tegen een ander onderdeel geplakt wordt. Dit zal ervoor zorgen dat de sticker accuraat geplakt wordt zonder gaten tussen de onderdelen.

Hint: overlap de onderdelen van de boomstam met ongeveer 1-2 mm, zodat u het minst kans heeft op gaten. Dit is nodig omdat vinyl materiaal krimpt en uitzet bij veranderende temperaturen.

Bepaal de plaats van de sticker op de muur. Begin eerst met de stam zodat de overige onderdelen makkelijk aansluiten.
- Wanneer een onderdeel van de boom goed gepositioneerd is, plak je deze aan de zijkanten in het midden en de bovenkant van een onderdeel vast met schilderstape (1).

- Omdat het misschien een aantal weken geleden is dat de sticker is geproduceerd is de hechting van de applicatietape met de sticker verminderd. Als u tijdens het wegtrekken van de applicatie laag ziet dat de sticker op het schutvel (onderste laag) blijft zitten, wrijf dan goed met een rakel/plastic kaart over  de applicatietape (bovenste laag) (2).

Verwijder de kleine stukjes schilderstape die ervoor zorgen dat de bovenkant van een onderdeel niet naar beneden valt. Pulk de applicatie folie (met de sticker nog aan de applicatietape vast) van het schutvel. Zorg ervoor de het loshangende stuk niet kreukelt of beschadigd raakt (3).

Knip het schut vel eraf. Deze heeft u niet meer nodig. Zorg ervoor dat dat de muur ontdaan is van viezigheid, korreltjes en stofjes (4).

Zorg ervoor dat u deze stap niet te snel en met geduld uitvoert. Druk de sticker op de muur van beneden naar boven, gebruik hiervoor een rakel of uw handen (5).

Verwijder de rest van de stukjes tape die het onderdeel nog vasthouden. Til het stuk op waar het schutvel nog aan vast zit. Verwijder het schutvel en druk tegelijk de sticker vast van boven naar beneden (6). Wanneer het schutvel volledig eraf is drukt u de sticker goed vast door goed te wrijven over de applicatie tape.

Op dit moment is de sticker bevestigd op de muur, alleen zit er nog de applicatie tape overheen. Om de applicatietape er op de juist manier af te halen zonder dat de sticker meegetrokken wordt dient u de applicatie tape met een hoek van 180 graden (zo dicht mogelijk tegen de muur aan) rustig te verwijderen (7). Mocht de sticker toch mee getrokken worden duw de dan nogmaals goed vast tegen de muur met uw vingen of rakel.

Voor de kleine onderdelen is het niet nodig om schilderstape te gebruiken (8).