Plakinstructie stickers met applicatietape

Instructies stickers en verf sjablonen (Met transfer folie/ Applicatie folie)

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden!

WINTERPERIODE: In de winterperiode is het heel belangrijk om de stickers eerst 1 a 2 dagen goed op kamer temperatuur te laten komen omdat. Door de lage temperaturen kunnen de lijmlaag van de applicatiefolie en sticker hard worden waardoor het plakken lastiger wordt. 

Als de ondergrond pas is geverfd, moet u minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard, voordat u de muursticker opplakt!

Onderstaand een uitleg hoe je muurstickers met een applicatie folie aanbrengt

Een sticker bestaat uit 3 delen:
1. applicatietape ( bovenste vel waar je de sticker door kunt zien )
2. de sticker 
3. het schutvel ( onderste vel waardoor u de muursticker niet kunt zien)

LET OP!

Stickers zijn niet altijd recht uitgelijnd. Meet daarom altijd vanaf de letters en niet vanaf het uiteinde van het vel.

Om te beginnen leg je eerst de sticker op een vlakke ondergrond met de afbeelding naar boven. Wrijf met een rakel eerst eventuele luchtbellen uit het applicatie-tape. Werk van het midden naar buiten toe.

1. Bepaal de plaats van de sticker. Plak nu boven aan de zijkant plakband (schilderstape); zo kun je de definitieve positie van je sticker bepalen. Meet dus de sticker en niet het papier.

2. Wanneer de sticker goed gepositioneerd is, plak je over de hele breedte van de bovenkant schilderstape. Verwijder nu de 2 stukjes tape aan de zijkanten.

3. Pak het gehele vel omhoog en verwijder het schutvel (3) van de applicatietape en sticker. Doe dit voorzichtig zodat de sticker goed aan de applicatietape (1) blijft plakken.

4. Nu het schutvel verwijderd is, breng je de applicatietape met sticker weer naar beneden. Pak deze vast aan de onderkant en hou deze ligt strakgetrokken een paar cm van de ondergrond.

5. Wrijf de sticker geleidelijk horizontaal naar beneden op de ondergrond. Gebruik hiervoor je rakel, hand of doek.

6. Wrijf met de rakel alles nog goed na en trek na 10 minuten voorzichtige applicatietape van de ondergrond. 

Wacht ongeveer 10 minuten met het wegtrekken van het applicatietape. De sticker heeft dan even de tijd om goed te hechten.

Tip voor het afhalen van het applicatietape.

Op ondergronden die wat minder hechten is het afhalen van het applicatietape wat moeilijker. De sticker wil dan wel eens aan het applicatietape blijven zitten. Zie onderstaande afbeeldingen hoe dit het beste te doen. Trek de sticker in een scherpe hoek van ongeveer 180 graden naar beneden. Trek de sticker niet in een hoek van 90 graden naar u toe omdat de sticker andere meegetrokken wordt en niet hecht op de muur.